Notice: Undefined variable: npDcheckClassBgp in /var/www/wp-content/themes/craft-beer/functions.php on line 6
Bar Makadam

HomeOver ons

8 vreugdevolle jaren terug in de tijd werden de eerste banden gesmeed tussen twee hogeschoolvrienden. Enkele (lees: veelvuldige) terrassen en diep verzonken avonden later, sijpelde het besef door dat Jonas en David één diepgewortelde en vooral gemeenschappelijke passie deelden. De passie en oprechte liefde voor bier.

Liefde voor het bruisend goud

Welke weg ze ook insloegen, van HR tot reclame, de liefde voor het bruisend goud bleef hen achtervolgen als hun eigenste schaduw. 9 to 5 overdag werd voor beiden al snel uitgebreid naar een letterlijk bruisende activiteit in de nacht. Van tappen en degusteren tot natuurlijk proeven en bestuderen: deze twee lieten geen gras over hun hobby groeien.

Op de Grote Markt,
in hartje Mechelen

De droom die werkelijkheid werd

Met een naderend leegstaand pand op de Grote Markt, sloegen de kelken alarm. Met een levende droom die werkelijkheid zou kunnen worden, stapten David en Jonas uit hun zekere leven en waagden hun sprong in het ongewisse. Het prachtige ‘Makadam’ werd geboren en werd in een mum van tijd een vast begrip in het Mechelse stadsleven.

Deze twee ondernemers bundelen authenticiteit, kwaliteit, vastberadenheid en vooral goedlachsheid tot één krachtig geheel: een bier bar met meer dan 70 bieren waar je terecht kan voor een frisse pint, straffe trippel, snelle hap of hartige lunch.

David Aerts

Met een onuitputtelijke dosis goesting en ondernemerschap op zak, maakte David de stap van ‘dromen’ naar ‘doen’ waar. Ook al deed zijn HR-achtergrond iets anders vermoeden: toch ademt hij reeds jaar en dag horeca. Passie voor bier en smaken zijn hem met de paplepel meegegeven (het bier daarbij kwam gelukkig iets later). Met Mechelen als uitvalsbasis wil David de wereld veroveren, en ‘Makadam’ laten weerklinken tot in de verste uithoeken van deze aardbol.

https://barmakadam.com/wp-content/uploads/team-david.png
jonas bosmans bar makadam

Jonas Bosmans

Met ‘goed gezelschap’ als tweede naam, werd Jonas gezegend met heel wat verhalen, anekdotes en ervaringen waarbij luisteraars steeds aan zijn lippen hangen. Sociaal, aandachtig en creatief zijn, zijn begrippen welke hij hoog in het vaandel draagt. Zo stampte hij zijn eigen vzw uit de grond welke Tupperware avonden voor vrouwen magischer wijs ombouwde in verfijnde bierbroefavonden voor mannen. Zijn inzet voor het betere bierlandschap gecombineerd met zijn pure Mechelse roots zorgde dat hij zich met ‘Makadam’ huisvestigde in de schoonste stad van ’t land.

Astrid Leemans

‘Does it involve people?’ Wanneer het antwoord ja is, heb je Astrid d’r complete aandacht. Geen 9 to 5 in een uniform voor deze sociale en vooral bezige bij. Een vriendelijke en losse sfeer is waar ze haar energie uit haalt, en dan ook haar steentje aan toe bijbrengt. Met als doel ‘mensen samenbrengen’ zet ze zich in om van Makadam een uitvalsbasis te maken waar Mechelaars fier op zijn en deel van kunnen uitmaken.

Makadam Biercafé Mechelen